Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Localizare:
40 km de Sibiu, în Valea Zânelor, localitatea Porumbacu de Jos, nr. 630, judeţul Sibiu, aşezat la poalele Munţilor Făgăraş.

An/secol:

Construcţia castelului a început în secolul XXI, anul 2014

Detalii principale / personalități / evenimente:

Răzvan Vasile, proprietarul castelului, care este bucureştean, s-a îndrăgostit de Ardeal de pe vremea când era copil şi îşi petrecea vacanţele la bunici în apropiere de Făgăraş.
Pentru încălzirea castelului au fost montate două centrale pe lemn. Pensiunea este realizată pe două nivele, parter si mansardă, având 6 camere duble şi 4 apartamente etajate. Toate acetea sunt diferite, fiecare având intrare proprie din exterior.

Scurt istoric:

În anul 2006, Răzvan Vasile, proprietarul castelului, a cumpărat împreună cu familia sa terenul de la Porumbacul, întrucât îşi dorea să construiască ceva unic, iar dupa 8 ani cu ajutorul meşterilor şi muncitorilor maramureşeni, pe baza proiectului realizat de arhitecta Ileana Mavrodin, iar pentru amenajările interioare folosindu-se ideile arhitectei Ramona Pop au reuşit să îşi vadă visul împlinit.
Fiind bucureştean şi trăind într-un oraş foarte aglomerat şi-a propus să se retragă într-un loc mai linistit, creându-şi o casă scoasă din basme, în special pentru fiul său de 7 ani, cât şi pentru ceilalţi copii care o să-i viziteze pensiunea

Prezentare (compunere/eseu/interviu):

Orice om a visat cel puţin odată la un loc desprins din poveşti unde să îşi găsească liniştea. Acest castel poate să facă parte din visele oricărui turist care îl vizitează.
Construcţia nu este încă gata, însă frumuseţea ei atrage foarte mulţi turişti. În Valea Zânelor se ridică un mândru castel parcă scos din basme, fiind asemănat atât cu casa piticilor din “Albă ca Zăpada” cât şi cu casa hobbitului sau cu cea din filmul “Stăpânului Inelelor”, creându-ţi un sentiment aparte. În fiecare adult aflat pe teritoriul “zânelor” reînvie sufletul de copil din interiorul acestuia, simţindu-se ca pe tărâmurile fermecate din poveşti. Peisajul ce înconjoară castelul te afundă într-o lume feerică, castelul fiind amplasat pe malul unui pârâu cristalin, în inima munţilor Făgăraş.
Este o construcţie ieşită din comun, care se potriveşte perfect cu peisajul idilic. O idee superbă pusă în practică şi chiar deschisă publicului, fiind un loc unic în ţară şi dovedind faptul că poveştile sunt rupte din realitate.


         01-01-1970       Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia       0 comentarii

    

Organizatori

Organizator: 
  »   Liceul Tehnologic "Ion Creangă", comuna Pipirig
Parteneri:
  »   Inspectoratul Școlar Județean Neamț
  »   Palatul Național al Copiilor București
  »   Palatul Copiilor Botoșani
  »   Palatul Copiilor Bacău
  »   Clubul Copiilor Odobești.

    

Contact organizatori

Prof. Cristian Vatamanu
Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig
cristis.cris@gmail.com
Facebook cristis.cris
Google Plus cristis
Twitter cristis.cris
Linkedin cristis.cris
Website cristis.ro

    

Contact

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”
Str. David Creangă, Comuna Pipirig, județul Neamț
Telefon: 0233-252014, Fax: 0233-252014
Email: licpipirig@yahoo.ro