Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Localizare:
Muzeul se află la 10km de Tărgul Lăpuș spre Cernești în Dealul Pietriș

An/secol:

1997

Detalii principale / personalități / evenimente:

Muzeul este defapt o poiană întinsă pe 40 de hectare care găzduiește numeroase lucrări in aer liber Victor Florea a inițiat acest muzeu, la care s-a adăugat viziunea sculptorului Mircea Bochiș

Scurt istoric:

Muzeul Florean a prins viață în anul 1997 din cauza unui domn pe nume Victor Florean, un maramureșean care se ocupă in afaceri, și cu ajutorul inspirației și viziunii sculptorului Mircea Bochiș. Pentru muzeu, fiecare an pe care l-a acumulat a fost foarte important , mai ales când ajunse la vâsta de 16 ani, deoarece a adunat peste 10.000 de statui artistice venite din toate continentele ca să îl înfrumusețeze.
Unele sculpturi au prins viață datorită oamenilor interesați de artă, care au luat parte la diferite proiecte anuale organizate de muzeu, respectiv: Tabăra de sculptură "Cărbunari", Salonul Internațional de Gravură Mica si Mail-art , si Festivalul International de Film Experimental.
În 1998 a avut parte prima ediție a taberei, luând naștere creația "Cămin" datorită lui Adrian Moise , si creația "Ospitalitate" de Marius Purice, ele fiind găsite și acum în Poiana Soarelui așteptând vizitatorii să le admire.

Prezentare (compunere/eseu/interviu):

Vara trecută, eu împreună cu niște prieteni ne-am hotărât să ieșim într-un weekend cu cortul. Fiecare dintre noi trebuia să alegem un loc potrivit în care am putea merge. Andrei, băiatul care ne ducea cu mașina, s-a gândit să ne ducă la Muzeu Florean pentru a-l putea vizita și noi. Nimeni înafară de el nu a mai auzit de el și eram curioși cum putem să mergem noi cu cortul la un muzeu. Andrei nu a vrut sa ne spună mai multe așa că am așteptat până vineri să mergem să vedem.
Drumul care duce spre muzeu este unul de țară , unde o statuie în formă de copil care stă pe un scăunel privește cum vizitatorii abia așteapta să se relaxeze printre minunatele sculpturi. Când am ajuns în Poiana Soarelui, o mulțime de oamenii își faceau poze printre numeroasele statui, iar alții ca și noi își instalau corturile. Toată lumea am început să facem poze cu fiecare statuie în parte, erau atât de frumoase, toate avea farmecele lor care îți facea plăcere să le privești. Fiecare dintre ele îți trezește în minte diferite povești desre cum a fost creată si ce ar putea simboliza .
Seara, am făcut cunoștiință cu altă pereche de cpoiii de vârsta noastraăcare ieșiră la iarbă verde, și împreună cu ei am mâncat, am spus povești, am inventat jocuri și am ascultt muzică, astfel ne-am distrat cu toții pe lângă statuile care ne priveau fericite că le-am vizitat.
Zilele petrecute acolo au fost o experiență foarte plăcută , a meritat din plin să mergem să vizitam acele locuri, și plănuim să mergem dinnou cu mai mulții prieteni pentru a le arăta și lor un mic colț de rai.


         01-01-1970       Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" Baia Mare       0 comentarii

    

Organizatori

Organizator: 
  »   Liceul Tehnologic "Ion Creangă", comuna Pipirig
Parteneri:
  »   Inspectoratul Școlar Județean Neamț
  »   Palatul Național al Copiilor București
  »   Palatul Copiilor Botoșani
  »   Palatul Copiilor Bacău
  »   Clubul Copiilor Odobești.

    

Contact organizatori

Prof. Cristian Vatamanu
Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig
cristis.cris@gmail.com
Facebook cristis.cris
Google Plus cristis
Twitter cristis.cris
Linkedin cristis.cris
Website cristis.ro

    

Contact

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”
Str. David Creangă, Comuna Pipirig, județul Neamț
Telefon: 0233-252014, Fax: 0233-252014
Email: licpipirig@yahoo.ro