Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Localizare:
Strada 23 August, Nr. 17, Oraș Slănic, Județul Prahova,106 200


Vizită la biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”


Primăvara cu multă veselie a sosit pe meleagurile splenide ale Prahovei. Natura a renăscut și a trezit la viață grațioasele insecte și plantele, umplând dealurile de flori frumos parfumate și viu colorate. Pe cerul albastru ca o petală de miozot strălucește vesel soarele, iar razele-i calde și aurii mângâie pământul de catifea.
Împreună cu doamna dirigintă ne-am gândit să vizităm sfânta biserică ”Sfinții Trei Ierarhi” din Slănic, un monument de artă bisericească de la sfârșitul secolului a XVIII-lea.
Pe drumul spre biserică brazii verzi ca smaraldul se înălțau falnici ca niște uriași împietriți în timp. După ce am ajuns la sfânta biserică ochii noștri s-au umplut de bucurie văzând această minunăție.
Poteca ce se întindea în zare ne ducea spre poarta bucuriei, unde emoția și căldura sufletească ne copleșea. Pe marginile potecii, multe flori multicolore: trandafiri, lalele cu parfum dulce, toate erau vizitate de o mulțime de insecte, ce în dansul și zborul lor lin, zumzăiau și cântau melodia fericirii.
Iarba se clătina în bătaia zefirului, iar printre brazii ce se înălțau mândrii ca niște împărați, razele soarelui își făceau loc și mângâiau cu căldura lor păsările măiestre care ne încântau auzul cu glasul lor cristalin. Veverițe vesele cu coadă cafenie și mătăsoasă săreau din creangă în creangă.
Când am pășit pe treaptă ochii ne-au fost luați de minunatele picturi, realizate în culori vii, cu sfinți și îngeri. Când am deschis ușa de lemn, frumos sculptată, am rămas uimiți. Pe pereți erau picturi deosebit de frumoase, ce îți transmiteau emoții și bucurie. Era o pictură foarte, foarte veche ce urma să fie restaurată. Icoanele de pe catapeteasmă cu Maica Domnului și Iisus Hristos sunt deosebite și foarte frumoase, sunt aurite și sunt aduse din Grecia, la fel ca policandrul. Am admirat fiecare minunăție a bisericii și ne-am bucurat de fiecare clipă petrecută în acest sfânt lăcaș. Părintele ne-a prezentat fiecare frescă sau icoană și ne-a spus istoria ei.
Vă recomandăm să vizitați această biserică deoarece este un loc sfânt, unde sentimentele, emoțiile, bucuriile, încântarea sunt peste tot și dacă vii aici, în micul colț de rai de pe pământ, vei deveni o persoană mai bună și mai caldă. Sufletul ți se va deschide și se va umple de bucurie și bunătate. Buzele tale vor rosti numai cuvântul cel bun, iar ochii tăi în fiecare moment al zilei vor fi plini de lumină și vor luci în întunecimea nopții, ca două steluțe de aur și vor înfrânge întotdeauna întunericul și răul.
Suntem de părere că, vizitând această biserică, te vei putea schimba și în acest mic rai al naturii te vei simți ca și cum ai avea aripi și uitând de toate lucrurile care te necăjesc, ba chiar cu sufletul liniștit și împăcat, vei găsi soluții la toate problemele tale.
Fiecare oră petrecută aici este o oră petrecută în liniște și armonie.
Vă învităm să vizitați biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” și vă garantăm că veți fi încântați de frumusețea și de liniștea de aici.   01-01-1970       Clubul Copiilor, Orașul Slănic       0 comentarii

    

Organizatori

Organizator: 
  »   Liceul Tehnologic "Ion Creangă", comuna Pipirig
Parteneri:
  »   Inspectoratul Școlar Județean Neamț
  »   Palatul Național al Copiilor București
  »   Palatul Copiilor Botoșani
  »   Palatul Copiilor Bacău
  »   Clubul Copiilor Odobești.

    

Contact organizatori

Prof. Cristian Vatamanu
Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig
cristis.cris@gmail.com
Facebook cristis.cris
Google Plus cristis
Twitter cristis.cris
Linkedin cristis.cris
Website cristis.ro

    

Contact

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”
Str. David Creangă, Comuna Pipirig, județul Neamț
Telefon: 0233-252014, Fax: 0233-252014
Email: licpipirig@yahoo.ro