Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

  • Raport 2014

    Pagina raport concurs.

a) Aspecte calitative

În ediția 2014 a concursului ”Descoperă monumente românești” au fost expediate materiale de o foarte bună calitate: 30 proiecte au obținut peste 200 de puncte (din 300 posibile). Evaluatorii de la secțiunea de creație proprie a elevilor (compunere/eseu/interviu), cea care a avut cele mai mici punctaje, au notat cu peste 50 puncte (din 100 posibile) 28 de proiecte.
Proiectele din etapa finală, publicate pe site, au fost coordonate de diferite categorii de profesori: învățători, profesori de istorie, religie, limba română, geografie, coordonatori de diverse cercuri etc., ceea ce arată caracterul interdisciplinar al concursului și faptul că suscită atenția în foarte multe domenii de activitate didactică.
Un salt calitativ important a fost în originalitatea creațiilor. Spre deosebire de ediția anterioară, în care peste 50% dintre contribuții au avut paragrafe întregi sau fotografii descărcate de pe Internet, în actuala ediție, doar 23 de contribuții (21%) au fost identificate cu încălcarea dreptului de autor și excluse din concurs.
Punctajul minim care a primit mențiune în clasamentul general a fost de 270,5 puncte (din 300 posibile), ceea ce arată multitudinea de materiale de foarte bună calitate, care nu au putut obține premii sau mențiuni.
Un minus s-a înregistrat la etapele ce au precedat concursul, doar 20 de elevi exprimându-și dorința de a participa activ, la un nivel sub așteptările organizatorului.

b) Aspecte cantitative

Au fost expediate 93 de materiale, intrând în etapa de postare online un număr de 30, materiale care pot fi consultate pe site-ul: http://concurs.cristis.ro/.
Impactul deosebit al proiectului se poate vedea și din numărul de voturi exprimate pe site (voturi reale, fără posibilitatea de repetare de către același utilizator): 3375 de voturi, recordul fiind de 1935 de voturi pentru un singur materiale. Dacă vom calcula cu aproximație câți elevi au vizualizat contribuțiile (bazându-ne pe o estimare minimă de 50 elevi/utilizator care a votat, datorită expedierii automate, în momentul votului, a contribuției pe site-ul de socializare Facebook), rezultă un număr minim de 168.750 de vizualizări.
În privința repartiției geografice, școlile participante au fost din 22 de județe, din care 11 județe au intrat în etapa finală de postare pe site.

    

Organizatori

Organizator: 
  »   Liceul Tehnologic "Ion Creangă", comuna Pipirig
Parteneri:
  »   Inspectoratul Școlar Județean Neamț
  »   Palatul Național al Copiilor București
  »   Palatul Copiilor Botoșani
  »   Palatul Copiilor Bacău
  »   Clubul Copiilor Odobești.

    

Contact organizatori

Prof. Cristian Vatamanu
Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig
cristis.cris@gmail.com
Facebook cristis.cris
Google Plus cristis
Twitter cristis.cris
Linkedin cristis.cris
Website cristis.ro

    

Contact

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”
Str. David Creangă, Comuna Pipirig, județul Neamț
Telefon: 0233-252014, Fax: 0233-252014
Email: licpipirig@yahoo.ro