Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

  • Raport 2016

    Pagina raport concurs.

Activitatea principală: Concursul Național ”Descoperă monumente românești” a avut, pentru participarea indirectă/online – etapa I, termen 3 aprilie 2016. Jurizarea s-a făcut pe categorii de vârstă (primar, gimnaziu, liceu), în cadrul secțiunilor: Creație literară, Fotografie, Scurt istoric. S-au acordat și premii de popularitate pentru cele mai votate proiecte.

Etapa a II-a, cu participare directă s-a desfășurat între 12-15 mai 2016. Etapa cu participare directă a avut, printre activitățile principale: o excursie la Mănăstirea Petru Vodă, probe de concurs și educative pe tematici specifice concursului și de educare a abilităților necesare vizitării de monumente în condiții extreme de deplasare (max. 10% din ponderea în cadrul probelor). Secțiunile au fost: Tehnică fotografică, Istorie nemțeană, Personalități nemțene, Arhitectură nemțeană, Turism ecologic, Orientare turistică, Îndemânare, Traseu aplicativ, Monumente reprezentative românești, Personalități cultural-istorice românești. A existat o preocupare și pentru acțiuni de socializare și destindere (karaoke, program artistic, cântece de drumeție, jocuri de cabană, foc de tabără, etc.), acordându-se și diplome onorifice pentru programul artistic și fotografie, precum și premii pe secțiuni.

Diseminarea rezultatelor s-a făcut prin fotografii și rezultate publicate pe site-uri specifice și pe rețele de socializare. Au fost trimise comunicate de presă, apărând articole în ziarele Monitorul de Neamț și Ceahlău (ediții tipărite), vestea.net și presaonline (ediții electronice), alte ziare locale și site-uri ale diferitelor instituții. Prin profesorii care predau și la unitatea noastră am trimis informări către școlile adiacente unității noastre.

Etapa indirectă

Derularea etapei indirecte/online s-a încheiat pe data de 3 aprilie, fiind admise în etapa finală un număr de 285 contribuții de la unități de învățământ din 29 de județe (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vrancea). Au fost respinse pentru copierea informațiilor de pe Internet un număr de 3 contribuții și pentru expedierea de fișiere corupte sau fără informație un număr de 8 contribuții.
Au fost implicați un număr de 190 elevi și 95 cadre didactice coordonatoare de la școli din țară, la care se adaugă 40 elevi și 8 cadre didactice din unitatea noastră de învățământ, care, de comun acord, nu au intrat la jurizarea finală decât cu o singură contribuție.

Etapa cu participare directă

Etapa a II-a s-a derulat în perioada 12-15 mai 2016, pentru care au fost nominalizate de către juriu un număr de 15 echipe, organizatorii, conform regulamentului, ținând cont de reprezentativitate la nivel de țară, au ales 12 echipe participante, respectând prevederea din regulament cu privire la numărul de județe reprezentate și ținând cont de încadrarea în fondurile alocate și cele atrase prin sponsorizări. Nici o echipă invitată nu a refuzat participarea.La etapa a II-a a concursului național au participat 12 echipaje din 10 județe:

- Peste 9000 de elevi și profesori, din toate județele țării, au participat, într-un fel sau altul, la activitățile proiectului;

    

Organizatori

Organizator: 
  »   Liceul Tehnologic "Ion Creangă", comuna Pipirig
Parteneri:
  »   Inspectoratul Școlar Județean Neamț
  »   Palatul Național al Copiilor București
  »   Palatul Copiilor Botoșani
  »   Palatul Copiilor Bacău
  »   Clubul Copiilor Odobești.

    

Contact organizatori

Prof. Cristian Vatamanu
Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig
cristis.cris@gmail.com
Facebook cristis.cris
Google Plus cristis
Twitter cristis.cris
Linkedin cristis.cris
Website cristis.ro

    

Contact

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”
Str. David Creangă, Comuna Pipirig, județul Neamț
Telefon: 0233-252014, Fax: 0233-252014
Email: licpipirig@yahoo.ro