Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

  • Raport 2017

    Pagina raport concurs.

Calitativ:
Rezultatele au crescut de la un an la altul, ”DMR - Descoperă monumente românești” devenind un brand la nivel național. În anul 2017 au existat peste un sfert dintre contribuții care au fost departajate cu până în 10 puncte în fruntea clasamentului final. Acest lucru denotă seriozitate din partea participanților, dorință de implicare, acțiunile fiind o încântare pentru elevi și profesori.

Cantitativ:
Cifre statistice referitoare la participanți: direcți 324 contribuții, elevi 648, profesori 125, la care se adaugă 90 elevi, 25 profesori din școală, evaluatori și colaboratori din unitatea școlară sau din partea partenerilor, 3293 voturi online, 19120 vizitatori ai site-ului pe durata desfășurării concursului, vizualizare cu minim 5 vizualizări din 42 de județe (27 participante), device-uri de accesare: mobile (31,43%), tablete (3,39%), desktop(35,15%), majoritatea elevi și tineri (date statistice oferite de https://analytics.google.com).

Rezultate:
Proiectul a determinat peste 400 de elevi să caute informații despre un monument din zonă, descoperind valoarea acestuia cultural-istorică, precum și modele de personalități locale. Pe o pagină WEB sint disponibile toate aceste contribuții.
Peste 100 de profesori implicați, realizându-se peste 70 de parteneriate ale unității școlare, premisă pentru colaborări ulterioare. Datele de contact ale coordonatorilor au putut fi folosite pentru a demara anumite colaborări bilaterale pe anumite discipline (Religie și Istorie) sau colaborări pentru participarea la anumite concursuri.
O echipă de elevi unită sub numele de ”ExtraClub” la Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig, ce se pot foarte ușor mobiliza în diverse activități școlare și extrașcolare sau participare la diverse evenimente. De exemplu, acești elevi au cooptat peste 200 de colegi pentru acțiunea educativ-caritabilă din noiembrie-decembrie 2017 – ”Dăruiește pentru tine!”.
O pagină WEB cu mii de vizualizări pe perioada desfășurării concursului și sute sau zeci de accesări în afara concursului, în fiecare lună. Pagină ca un catalog de monumente mai mult sau mai puțin cunoscute țară. Statistica analitică ne arată pe perioada de implementare a concursului peste 20.000 de beneficiari care au văzut cel puțin o pagină a site-ului și peste 3300 de beneficiari care au navigat mai mult timp pe site.
Autorități locale mult mai deschise spre colaborare și susținerea altor activități, părinți mult mai implicați și dornici de mai multe acțiuni.
O colecție deosebită de fotografii cu monumente din țară, care va constitui ulterior baza unui album.
Proiectul a devenit un brand local și tinde să devină unul din ce în ce mai important național, relevante în acest sens sunt și rezultatele la anumite cuvinte cheie de pe principalele motoare de căutare.
WEB-site-ul concursului conține o hartă, pe județe, a monumentelor la nivel național, contribuții ale elevilor participanți la proiect. Relevant poate nu este numărul de vizitatori ai paginii, numărul de click-uri, ci faptul că, atunci când căutăm pe orice motor de căutare un monument mai puțin cunoscut (alegând ca exemplu o contribuție oarecare, foarte lapidară: ”Monumentul rezistenței anticomuniste de la Fetea”) apare, pe prima pagină, site-ul concursului, arătând importanța-impactul la nivel național al produselor realizate în urma derulării proiectului.

    

Organizatori

Organizator: 
  »   Liceul Tehnologic "Ion Creangă", comuna Pipirig
Parteneri:
  »   Inspectoratul Școlar Județean Neamț
  »   Palatul Național al Copiilor București
  »   Palatul Copiilor Botoșani
  »   Palatul Copiilor Bacău
  »   Clubul Copiilor Odobești.

    

Contact organizatori

Prof. Cristian Vatamanu
Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig
cristis.cris@gmail.com
Facebook cristis.cris
Google Plus cristis
Twitter cristis.cris
Linkedin cristis.cris
Website cristis.ro

    

Contact

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”
Str. David Creangă, Comuna Pipirig, județul Neamț
Telefon: 0233-252014, Fax: 0233-252014
Email: licpipirig@yahoo.ro