Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Buzău

Image Map
  • JUDEȚUL BUZAU

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

Palatul Comunal Buzău

Palatul Comunal din Buzău este opera lui Alexandru Săvulescu, faimos ca designer al Palatului Poştelor din Bucureşti, ce găzduieşte astăzi Muzeul Naţional de Istorie a României...

Citeşte mai mult...

Obeliscul „Buzău-1600”

Atracţia pricipală a Parcului Crâng, „Braniştea de la Buzău”, o reprezintă monumentul istoric Obeliscul„Buzău-1600”, care a fost realizat de sculptorul Gheorghe Coman, de numele căruia se leagă şi realizarea taberei de sculptură în aer liber de la Măgura. Acest monument a fost ridicat cu prilejul sărbătoririi a 1600 de ani de la prima menţiune documentară a municipiului Buzău (376-1976), a martizării Sfântului Sava Gotul în apele râului Buzău. Sculptura atinge 26,80 m înăţime şi fundaţia 14 m., iar pentru realizarea ei s-a folosit travertinul. La bază au fost aplicate basoreliefuri cu scene din istoria României, având ca figuri marcante pe Burebista, Mihai Viteazul, Nicolae Bălcescu.

Citeşte mai mult...

Vila Albatros-Parcul Marghiloman

Conacul Marghiloman, una dintre cele mai elegante clădiri din ţară, a fost construit de Iancu Marghiloman între anii 1883-1887 şi refăcut în 1893 de fiul său Alexandru Marghiloman, urmărind planurile arhitectului francez Paul Gottreau. În incinta sa se află Vila Albatros, ce avea ca principală destinaţie găzduirea oaaspeţilor. Vila Albatros, aflată la intrarea principală din parcul dendrologic Parcul Marghiloman şi a fost denumită după numele calului arab al lui Alexandru Marghiloman. Vila Albatros se compune din 16 camere la parter şi 15 camere la etaj, iar în imediata sa apropiere existau construcţii anexe, cum ar fi vila musafirilor, construcţii pentru grădinari, portari, 2 sere, uzine electrice, grajdurile pentru cai.

Citeşte mai mult...

O zi in orasul lui Marghiloman

Secțiunea II
Castelul poartă denumirea familiei boierești Marghiloman. În prezent, conacul reprezintă un monument istoric și turistic de mare valoare al orașului Buzău.

Citeşte mai mult...