Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Călărași

Image Map
  • JUDEȚUL CALARASI

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

COMPLEXUL ARHITECTURAL MEDIEVAL DE LA NEGOIEȘTI

Ansamblul arhitectural medieval cuprinde biserica, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ruinele chiliilor, turnul clopotniță, zidul de incintă, cimitirul. Lăcașul de cult este ctitoria domnitorului Matei Basarab și a soției sale doamna Elena, cu o arhitectură specifică secolului al XVII-lea, în care predomina elemente ale artei bizantine și o sculptură în lemn de tei de o frumusețe barocă.

Citeşte mai mult...

STATUIA ECVESTRĂ A REGELUI CAROL I

Monumentul aflat în centrul vechi al municipiului Călărași, îl înfățișează pe regele României Carol I călare pe un cal. Statuia ecvestră a regelui Carol I reprezintă primul monument istoric ridicat în România în cinstea unui membru al familiei regale a României, după Al Doilea Război Mondial.

Citeşte mai mult...

MĂNĂSTIREA NEGOIEȘTI

Cel mai important monument istoric din judetul Călărași, Mânăstirea Negoiești este ctitorie a Domnitorului Matei Basarab.

Citeşte mai mult...

Biserica ,,Sf.Mare Mucenic Dimitrie și Sf. Nestor'' Mănăstirea

Această sfântă biserică cu hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și Sfântului Nestor, este așezată în centrul comunei Mănăstirea pe DN 31Oltenița -Călărași. Biserica este ctitorie voievodală, zidită în vremea și la porunca voievodului Matei Basarab și a doamnei sale Elina în anul 1648. Acest lăcaș avea rol strategic, de apărare împotriva atacurilor venite din partea Imperiului Otoman asupra Bucureștiului. Biserica are planul în formă de corabie cu o singură turlă masivă așezată deasupra pronaosului și cu două policandre impozante sculptate în lemn, de o rară frumusețe

Citeşte mai mult...