Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Constanța

Image Map
  • JUDEȚUL CONSTANTA

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

DOBROGEA – LEAGĂN SPIRITUAL

În judeţul Constanţa sunt numeroase vestigii arheologice pe care le-am descoperit atât cu ajutorul familiei, cât şi cu şcoala, în excursiile de studiu. Locuiesc în oraşul Constanţa, care se numea Tomis, în antichitate. M-am întrebat de multe ori de ce acest tărâm de legendă este presărat cu atâtea cetăţi şi mănăstiri.

Citeşte mai mult...

MONUMENTE DE CULT DIN CONSTANTA - ZONA PENINSULARA

Ne vom ocupa doar de prezentarea unui perimetru restrâns din Constanţa, zona peninsulară, unde sunt cinci monumente religioase, cinci confesiuni. Amintim de catedrala ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, basilica catolică Sfântul Anton de Padova, Moscheea Carol I, sinagoga cultului mozaic, biserica greacă Schimbarea la faţă.

Citeşte mai mult...

MONUMENTUL LUI OVIDIUS DIN CONSTANŢA

Statuia lui Ovidiu din Constanța a fost creată în anul 1887 de către sculptorul italian Ettore Ferrari, celebrul autor al statuilor lui Abraham Lincoln din New York, a lui Garibaldi din Italia și a lui Ion Eliade Rădulescu din București. Monumentul ce îl înfățișează pe celebrul poet roman Ovidius este primul dintre monumentele statuare ridicate în Constanța și unul dintre cele mai importante. Statuia este turnată în bronz și îl înfățișează pe poet într-o postură meditativă, ce reflectă parcă tristețea exilului pe malul Pontului Euxin (Marea Neagră de azi).

Citeşte mai mult...

Moscheea Esmahan Sultan

Moscheea „Esmahan Sultan” a fost terminată în anul 1575, fiind construită de către fiica fiica Sultanului Selim al-II-lea (1566-1574), Esma-Han, soția vizirului Sokollu Mehmed Paşa, în semn de prețuire pentru tatăl său. În jurul moscheei se găsesc mai multe morminte, unele vechi de până la 300 de ani, care au aparținut unor oameni importanți turci (generali, oameni de afaceri), având inscripții în trei limbi: turcă, persană și arabă.

Citeşte mai mult...