Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Giurgiu

Image Map
  • JUDEȚUL GIURGIU

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

TURNUL CEASORNICULUI ŞI CETATEA GIURGIULUI

Turnul Ceasornicului din Giurgiu este plasat in piata centrala, a fost construit de turci la sfarsitul secolului XVIII, are o inaltime de 22 m, iar ca destinatie initiala a fost punct de observatie al fortificatiilor si foisor de foc...

Citeşte mai mult...

Casa Memoriala Petre Ghelmez

Giurgiu....”Se aud cainii-n Giurgiu”.Asa este cunoscut Giurgiu.Putini stiu ca Giurgiu este incarcat de istorie si cultura.Pe aici au trecut mari oameni de cultura sau altii s-au nascut in acest oras provincial.Dimitrie Bolintineanu sau Petre Ghelmez isi au obarsia pe aceste meleaguri.Ma voi opri la Gogosari unde se afla casa memoriala a poetului Petre Ghelmez.

Citeşte mai mult...

Mânăstirea Sf.Ion Rusul Slobozia

Mânăstirea ”Sf.Ion Rusul” a luat ființă în 1 noiembrie 2008.Situată la marginea comunei Slobozia, jud.Giurgiu, la aproximativ 5km de Giurgiu, într-un loc minunat, în mijlocul pădurii, dar în același timp într-un loc retras, ostil, ferit de tot ce poate perturba liniștea sufletească.

Citeşte mai mult...

BISERICA „ADORMIREA MAICII DOMNULUI SI SFANTUL MUCENIC EMILIAN DIN DUROSTORUM”—Parohia OGREZENI

Biserica este declarata Monument istoric. Pictura este realizata in fresca,in stil Bizantin,deosebita de cea a bisericilor din zona noastra, avand o coloristica aparte. Icoanele sunt pictate de catre Nicolae George Sorin iar catapeteasma este sculptata de catre cunoscutul Pr.Niculescu Oglinzanu Gheorghe.

Citeşte mai mult...