Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Gorj

Image Map
  • JUDEȚUL GORJ

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

Scoala Primara „Dinkă Schileru”, sat Bîlteni, Com. Bîlteni, Jud. Gorj

Școala Dinkă și Maria Schileru ,dintre cele mai vechi școli din județ, funcțională până în anul 2015, a fost inaugurată la data de 21 mai 1911 și reprezintă leagănul educației în această zonă, ea fiind prima școală construită aici.

Citeşte mai mult...

STATUIA ECATERINEI TEODOROIU, TG-JIU

Este un monument ce reprezinta statuia Eroinei de la Jii- cum era numita Ecaterina Teodoroiu, o statuie din piatra a acesteia din momentul in care aceasta a imbracat uniforma militara si a luptat in Primul Razboi Mondial .

Citeşte mai mult...

Complexul Memorial Aleea Eroilor din Rovinari

Complexul Memorial Aleea Eroilor adaposteste o serie de monumente ridicate in cinstea celor ce si-au jertfit viata pentru apararea tarii,in cele doua razboaie mondiale.DE asemenea, a fost dezvelit si bustul sublocotenentului post-mortem Lixandru Constantin Laurentiu,care si-a pierdut viata intr-o misiune in Afganistan.

Citeşte mai mult...

Casa - muzeu Constantin Brâncuși

Cine nu a auzit sau văzut cel puțin o dată Coloana Fără Sfârșit....sau Masa Tăcerii.....sau Poarta Sărutului? Dar câți știu unde a plecat Constantin Brâncuși spre nemurire? Localitatea sa natală este satul Hobița, un sat gorjenesc străvechi și autentic, atestat documentar în secolul al XVI-lea, care adăpostește Casa-muzeu a marelui sculptor. Casa este alcătuită din pridvor și trei odăi : odaia de dormit ( care astăzi încălzește ochiul vizitatorului cu o suită de fotografii din viața artistului, albume și documente originale, cărți și scrisori), cunia ( bucătăria, locul unde era vatra cu corlata, unde se gătea mâncarea și se adunau la o masă mică, rotundă, toți ai casei) și celarul (cămara). În fiecare încăpere se găsesc mici obiecte sculptate de micutul Brâncuși în perioada primilor săi 11 ani cât a locuit aici. Casa în care s-a născut marele sculptor la data de 19 februarie 1876, este străjuită la intrarea în gospodărie de porți mari de lemn, sculptate, în curte se mai găsesc o fântână cu cumpănă și un grajd, iar lângă casă, pe o mică alee cu flori, tronează bustul artistului. La circa 300 m de casă, într-o poieniță pe malul pârâului Bistrița, stau mărturie timpului câteva sculpturi în piatră realizate de artiști români în anii 1980 și 1982, când au fost organizate singurele două ediții ale unei tabere de sculptură in memoriam Constantin Brâncuși.

Citeşte mai mult...

Podul lui Dumnezeu

Secțiunea I
prezentare PPT

Citeşte mai mult...

Poarta sărutului

Secțiunea III
Desen

Citeşte mai mult...

O zi in orasul lui Brancusi

SecȚiunea II

Citeşte mai mult...