Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Hunedoara

Image Map
  • JUDEȚUL HUNEDOARA

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

CASTELUL HUNIAZILOR HUNEDOARA

Cetatea a fost una dintre cele mai mari și vestite proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu țiglă policromă.

Citeşte mai mult...

Biserica de piatră din Strei

Biserica ortodoxă Strei este ctitorită de boierul român Ambrozie...

Citeşte mai mult...

CASTELUL CORVINILOR

Aceasta cetate, de forma ovala, ridicată in secolul al XIV-lea, Castelul Corvinilor reprezinta una din cele mai frumoase si bine conservate constructii de acest gen din epoca medievala fiind cea mai vestita proprietate ale lui Iancu de Hunedoara impresionand prin prezenta sa ce domina orasul Hunedoara.

Citeşte mai mult...

Biserica Densuş din Ţara Haţegului

Biserica are o lungime de 30 de metri, latimea de 8 metri, inaltimea de 18 metri si un spatiu interior de 15 metri patrati. Zidurile au fost construite din caramizi cu inscriptii romane, capiteluri, pietre funerare, tuburi de canalizare, blocuri, marmura, coloane si statui luate din Ulpia Traiana. Pronaosul, in forma de L, este descoperit, strajuit de patru stalpi grosi, imbracati in pietre funerare. De asemenea, Masa Altarului este realizata tot dintr-o piatra funerara de pe care au fost sterse literele. Deasupra se afla doi lei care stau cu spatele unul la altul

Citeşte mai mult...

Biserica din Densuș

Biserica are o lungime de 30 de metri, lăţime de 8 metri, inaltime de 18 metri si un spaţiu interior de 15 metri pătraţi. Este construită din blocuri, bolovani de râu, cărămizi cu inscripţii romane, capiteluri, pietre funerare, lespezi, tuburi de canalizare, blocuri de marmură, coloane si statui luate din Ulpia Traiana. Masa Altarului este realizată dintr-o piatră funerară de pe care au fost şterse literele. Deasupra se află doi lei care stau cu spatele unul la altul. Naosul este străpuns de un turn în jurul căruia se află un spaţiu îngust acoperit cu o boltă de sprijin. La diferite nivele ale zidurilor se observă motivul arhitectonic în dinţi de fierăstrău.

Citeşte mai mult...

Cetatea dacică Piatra Roșie

Secțiunea I
Printre batrane paduri de fag in care era inima patriei dace, intr-o vasta desfasurare de privelisti, departe de ochii lumii, in muntii Orastiei, pe teritoriul Parcului National Gradistea Muncelului – Cioclovina, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1999 alaturi de cetatile dacice de la Gradistea de Munte – Sarmizegetusa Regia, Costesti – Cetatuia, Costesti – Blidaru, Banita si Capalna se afla: cetatea dacica Piatra Rosie.

Citeşte mai mult...

Cetatea dacica Piatra Rosie - POVESTEA UNUI TURIST

Secțiunea II
Rare sunt locurile in zona unde poti sa te cazezi pentru a putea vizita si imprejurimile. Unul dintre acestea este Pensiunea Dacica unde m-am cazat eu. Acolo m-am odihnit intr-o placuta tacere, am servit mancare foarte buna iar de ziua cetatii, pe 25 august am gustat din mancarea traditionala a dacilor, pregatita special.

Citeşte mai mult...

Cetatea Piatra Roșie - Hunedoara

Secțiunea III
Fotografie

Citeşte mai mult...