Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Mureș

Image Map
  • JUDEȚUL MURES

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

Mănăstirea Recea

Ctitorie a maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea, Mănăstirea Recea s-a ridicat începănd cu anul 1991 ca o mândră zidire românească, o pecete spiritual creștină ce se alatură unică în felul ei noilor mănăstiri ce sfințesc pământul românesc. Grandoarea mozaicului, frumusețea, splendoarea și strălucirea sa luminoasă măresc impresia de imaterial,spiritual al imaginii,ce exprimă delicatețe și candoare. Privind desfășurarea întregului ansamblu te învăluie o lectie de învățătură creștină.

Citeşte mai mult...

Biserica Ortodoxa Ideciu de Jos

Biserica Ortodoxa Ideciu de Jos este situate in comuna Ideciu de Jos, jud. Mures si este una dintre cele mai importante institutii ale comunei.

Citeşte mai mult...

Paraclisul Sfântului Andrei

Încă de la intrare picturile datorită culoriilor vii iţi oferă o linişte şi o siguranţă deplină.Orice persoană care este pacient, angajat, aparţinător sau simplu vizitator poate beneficia oricând de un moment de reculegere sau de un sfat.

Citeşte mai mult...

Mănăstirea Socolul de Câmpie

Mănăstirea este situată într-o zonă pitorească, liniştită unde îşi desfăşoară activitatea trei vieţuitoare care duc o viaţă de obşte.

Citeşte mai mult...

Biserica ortodoxă “Naşterea Maicii Domnului” Filitelnic

Schitul Adormirea Maicii Domnului

S-au pus bazele acestui schit în anul 2009 într-o zonă mirifică, zămislită cu mare drag de Dumnezeu. Acest schit a fost finalizat cu ajutorul enoriaşilor şi toate aceste binefaceri au fost rânduite de părintele stareţ ieromonah Nichifor Ciocan, un vrednic slujitor al Domnului.

Citeşte mai mult...