Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Prahova

Image Map
  • JUDEȚUL PRAHOVA

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA

Clădirea în care funcţionează muzeul istoriei prahovene a fost construită în stil neoclasic după planurile arhitectului Al. Orăscu, autorul proiectelor Universităţii din Bucureşti, a Librăriei Academiei etc. Graţie valenţelor sale artistice şi istorice, clădirea se înscrie în categoria monumentelor de arhitectură din România.

Citeşte mai mult...

CASTELUL BRAN

Castelul a fost construit sub arhitectura lui Johaness Scultz și a lui Karel Liman. Acesta a fost finalizat în anul 1377. Primul document care atestă Castelul Bran datează din secolul al XIV-lea, când Sigismund de Luxemburg a folosit castelul drept bază militară într-o incursiune, îndepărtându-l pe Vlad Uzurpatorul care deținea de fapt Castelul Bran în acea perioadă.

Citeşte mai mult...

CASA MEMORIALĂ ”NICHITA STĂNESCU” PLOIEȘTI

Casa memorială ”Nichita Stănescu” este situată între trei muzee, o biserică și un colegiu național din centrul Ploieștiului...

Citeşte mai mult...

CASTELUL PELEȘ

Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914).

Citeşte mai mult...

Castelul Iulia Hașdeu

Castelul a fost construit din inițiativa scriitorului și filologului Bogdan Petriceicu Hașdeu în memoria fiicei sale, Iulia Hașdeu, care a murit la numai 19 ani de tuberculoză. Iulia Hașdeu a fost un copil superdotat.

Citeşte mai mult...

PALATUL CULTURII PLOIEȘTI

Palatul Culturii Ploiești este o clădire monumentală, cu un mare corp central și două aripir principale care aproape se întretaie pe capete, realizată în stil neoclasic francez pe baza planurilor arhitectilor Ernest Doneaud si Toma T. Socolescu. Destinatia initiala a fost de Palat al Justitiei si a devenit ulterior Palat al Culturii.

Citeşte mai mult...

Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” Slănic

Parohia bisericii „Naşterea Maicii Domnului” este cea mai mică din oraşul Slănic. Prima sa atestare documentară datează din 1690, iar de-a lungul timpului a fost reconstruită de mai multe ori. La ora actuală biserica ”Nașterea Maicii Domnului” nu este numai un lăcaș de cult ci și un pilon de sprijin din viața comunității. Interesul pentru acest lăcaș este determinat atât de liniștea și frumusețea locului cât și de căldura preotului slujitor și a comunității parohiale, fiind un adevărat ”colț de rai”.

Citeşte mai mult...

Salina Slănic

Salina Slănic este alcătuită din 4 mine: mina Carol, mina Mihai, mina Unirea și mina Victoria. Mina Unirea este principalul punct de atracție al orașului Slănic și a devenit obiectiv turistic începând cu anul 1970. Mina Unirea este ‘Locul cu cel mai pur aer de pe planetă’ și atrage turiști atât pentru agrement cât și pentru tratarea maladiilor respiratorii. În mina Mihai se organizează concursuri naţionale şi internaţionale de aeromodelism, doar atunci fiind permis accesul turiştilor în această mină. Din anul 1970 se exploatează sare din mina Victoria.

Citeşte mai mult...

CASTELUL IULIA HAȘDEU

Bogdan Petriceicu Hașdeu a înălțat Castelul Iulia Hașdeu, după planuri desenate de el însuși, în memoria fiicei sale, care a murit, la vârsta de 18 ani. Castelul a fost conceput la început ca o catedrală, fiind finalizat ca o construcție din zidărie și fier, sub forma unei cruci imense care are așeazată în partea superioară statuia lui Hristos.

Citeşte mai mult...

CASTELUL PELEȘ

Atat la sfarsitul secolului al XIX-lea cat si acum, Castelul Peles este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, si primul electrificat in intregime de pe continent

Citeşte mai mult...

Muzeul Sării Slănic

Pe Valea Slănicului sarea a fost principala bogăție exploatată încă din vremuri vechi, pierdute în negura veacurilor. Extracția sării a fost realizată prin diferite metode adaptate vremurilor. Istoricul acesteia este foarte sugestiv prezentat la Muzeul Sării din orașul Slănic. Acesta funcționează din anul 2003 în clădirea Casei Cămărășiei, o clădire monument istoric, de o deosebită valoare istorică și arhitecturală pentru această zonă.

Citeşte mai mult...

Castelul Peleș

Castelul Peleș a fost construit la porunca Regelui Carol I al României, după ce acesta a vizitat locurile în anul 1866 și a fost impresionat de frumusețea acestora. Este unul dintre cele mai importante monumente istorice ale României cu o valoare inestimabilă: istorică, artistică și cu o frumusețe și măreție care s-a păstrat până astăzi, frumusețe și a locului de care este înconjurat, remarcată de orice vizitator fie din trecut, fie din prezent.

Citeşte mai mult...

Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul” Slănic

Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul Slănic, județul Prahova, a fost ctitorită în anul 1864. Parohia este foarte frumoasă și îngrijită. Biserica este situată într-un loc liniștit, iar curtea bisericii este plină de flori și este străjuită de brazi falnici prin care sar veverițe jucăușe. Vizitând această biserică îl veți resimți pe Dumnezeu mai aproape!

Citeşte mai mult...

Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”

Secțiunea II
Primăvara cu multă veselie a sosit pe meleagurile splenide ale Prahovei. Natura a renăscut și a trezit la viață grațioasele insecte și plantele, umplând dealurile de flori frumos parfumate și viu colorate. Pe cerul albastru ca o petală de miozot strălucește vesel soarele, iar razele-i calde și aurii mângâie pământul de catifea.

Citeşte mai mult...