Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Sibiu

Image Map
  • JUDEȚUL SIBIU

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

MONUMENTUL EROILOR REZISTENTEI ANTICOMUNISTE DE LA FETEA

ÎN CENTRUL TRANSILVANIEI, ÎNTRE CELE DOUĂ RÂURI: TÂRNAVA ȘI HÂRTIBACI, JUDEȚUL SIBIU, ÎNTRE LOCALITATEA AGNITA - RUJA ȘI NOUL SĂSESC, LA 5 KM DE SATUL RUJA SPRE NOUL SĂSESC

Citeşte mai mult...

Monument - La vulturi - Centrul Tarii

Monumentul austro - ungar avea un imens vultur din bronz în vârf, furat după Revoluție, dar mai sunt păstrate cele două inscripții originale, ambele sunt scrise în germană.

Citeşte mai mult...

Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire

Biserica îl sfinţeşte pe omul societăţii moderne nu doare prin Sfânta Euharistie, ci şi prin celelalte Sfinte Taine instituite de Mântuitorul Hristos. Prin ele se revarsă asupra celui creat după chipul lui Dumnezeu harul sfinţitor. Aşa cum omul are nevoie de hrană pentru a-şi fortifica puterile trupului, tot astfel are nevoie şi de harul divin pentru a-şi revigora puterile sufletului pentru a putea lupta împotriva ispitelor care se năpustesc asupra lui.

Citeşte mai mult...

Monumentul Victoria inaripata

Monumentul este construit sub forma unui grup statuar înfățișând-o pe zeița Victoria, reprezentând România, alinând un ostaș rănit. Pe o sculptură în relief este înfățișat iureșul unui atac al armatei române împotriva inamicului. Pe laturi sunt trofee turnate în bronz. În prezent este foarte bine întreținut și înfrumusețat de către personalul Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă General Eremia Grigorescu.

Citeşte mai mult...

Ansamblul memorial Selimbar - monument si cimitir simbolic

Ansamblul memorial Șelimbăr se compune dintr-un monument sub formă de obelisc și un cimitir simbolic.

Citeşte mai mult...

Monumentul eroului Ioan Petra Oașia din Sibiel - județul Sibiu

Obeliscul se află amplasat în faţa Şcolii Gimnaziale din Sibiel şi a fost realizat în anul 1921, prin strădania soţilor Ioan Petrea Oaşia şi Maria, în amintirea fiului lor, Ionel Petra Oaşia şi a altor 15 eroi români, jertfiţi pentru întregirea neamului românesc. Monumentul are o înălţime de 3.15 m, fiind realizat din beton şi bronz, fiind împrejmuit cu stâlpi uniţi lanţuri metalice. Pe faţada obeliscului sunt înscrise numele celor 15 eroi români, precum şi un înscris memorial: „În amintirea eroului locotenent Ionel Petrea Oaşia, căzut în lupta de la Oituz, în timpul războiului pentru Intregirea Neamului. Patria recunoscătoare”.

Citeşte mai mult...

Podul Minciunilor din Sibiu

Podul Minciunilor din orașul Sibiu este realizat din metal în anul 1859 și pus efectiv în funcțiune în ziua de 17 ianuarie 1860. A fost amplasat deasupra străzii Ocnei, având drept scop declarat în epocă de a face legătura între Orașul de Jos, Piața Mică și Piața Huet. Podul Minciunilor este ceamai veche construcție din fontă aflat în funcție e teritoriul actual al României.

Citeşte mai mult...

MONUMENTUL EROILOR ROMÂNI DIN VEȘTEM

Monumentul și placa comemorativă a eroilor din satul Noul Român, comuna Arpașul de Jos

Această placă comemorativă se găseşte în incinta bisericii ortodoxe române şi se referă la eroii căzuţi în al doilea Război Mondial, între anii 1941– 1945, din cadrul acestei comunități.ea a fost construită între anii 1948-1950, fiind formată dintr-un număr de 8 fotografii pe ceramică, fixate în mozaic, a eroilor: Ioan Neguţiu, Ioan P. Balu, Vasile Visalon, Ioan I. Magda, Ioan I. Filip, Gheorghe Curta, Iosif I. Balu şi Ioan Constantin Magda

Citeşte mai mult...

Biserica Fortificata din Bradu

Biserica Fortificata din Bradu este o biserica evanghelica, construita in secolul al XIV-lea, fiind atestata documentar din anul 1315. Ansamblul constructiei, format din biserica si incinta fortificata este un monument istoric.

Citeşte mai mult...

Turnul Înclinat din Ruși

Turnul Înclinat se află în incinta fortificată a Bisericii Evanghelice din satul Ruși și este foarte special datorită faptului că are o înclinație foarte mare. Construcția turnului a fost realizată în anul 1749. Neoficial este considerat al doilea cel mai înclinat turn din lume, după mult mai celebrul turn din Pisa. Dacă Turnul din Pisa are o înclinaţie faţă de axa verticală de 5,5 grade, ceea ce înseamnă o deplasare a centrului de greutate la nivelul bazei de 4,5 metri, cel din Ruşi, mult mai mic ca înălţime, are o înclinaţie de 1,4 metri.Acest fapt este relevat și la o simplă căutare virtuală, unde Turnul Înclinat din Ruși ocupă, după gradul de înclinare, onorantul loc secund după cel din Pisa, Italia.

Citeşte mai mult...

Cetatea Slimnicului

Cetatea Slimnicului a fost construită cu ajutorul unor fonduri oferite de către patriciatul săsesc din Sibiu îndeplinind un rol de apărare în fața atacurilor venite din partea de nord dinspre Mediaș. Etapele principale în construcția cetății cuprind perioada situată între secolele XIV-XVI, perioadă în care s-au realizat majoritatea părților sale componente. Monumentul este înscris pe lista RAN (Repertoriul arheologic național) cu codul 145612.06. Valoarea monumentului este dată atât de vechimea sa (sec.XIV) cât și de dimensiunile și impozanța construcției. Denumirea germană este de Stolzenburg, care înseamnă Cetatea Mândră, prima atestare documentară sub această denumire fiind din 1341. Denumirea de Slimnic este o denumire slavă care probabil că desemnează o zonă cu pruni s-au o întretăiere de ape.

Citeşte mai mult...

Ansamblul Bisericii Evanghelice din Rosia

Ansamblul bisericii fortificate din Rosia dateaza din anul 1225 si este compus din Biserica Evanghelica , construita in stil romanic, specific colonizarii sasesti din sec al XIII-lea, din Casa Parohiala ce dateaza din anul 1550, din Turnul-Clopotnita construit ulterior bisericii in sec al XV-lea si din Zidul Imprejmuitor construit in perioada sec al XV-lea. Ansamblul este inscris in lista monumentelor istorice si face parte din circuitul turistic al bisericilor fortificate din Transilvania fiind vizitata de mii de turisti anual. Preotul paroh al bisericii este pastorul Eginald Schlattner considerat cel mai cunoscut scriitor roman in Europa si in lume avand milioane de carti vandute.

Citeşte mai mult...

Biserica Evanghelică din Ruși

Așezarea coloniștilor germani a avut loc cel mai probabil între anii 1150-1190, deoarece în anul 1190 satul Ruși figurează ca aparținând prepoziturii Sibiului. Catolici până la reforma religioasă din sec.al XVI-lea, sașii au devenit ulterior evanghelici protestanți. Biserica Evanghelică din Ruși reprezintă un monument ecleziastic ce datează din 1636, și care a fost construit de către comunitatea săsească din localitate. Construcția se încadrează în același stil arhitectural cu al tuturor Bisericilor Evanghelice din sudul Transilvaniei

Citeşte mai mult...

Castelul de lut din Valea Zânelor

Castelul de lut din Valea Zânelor este realizat doar din materiale naturale, pereţii fiind făcuţi dintr-un amestec de pământ, apă, paie, argilă şi nisip. Castelul a fost construit de către un bucureştean, inspiraţia lui venind din poveştile fraţilor Grimm, dar şi din propria sa copilărie idilică petrecută într-un sat din ţara Făgăraşului.

Citeşte mai mult...

BISERICA EVANGHELICÂ SLIMNIC

Biserica a fost construită de către comunitatea de germană din localitate între secolele XIV-XVI în stil gotic. În urma reformei religioase din secolul al XVI-lea devine Biserică Evanghelică cu hramul Sfântului Bartolomeu. Punctele de maxim interes sunt: orga, tabernacolul și amvonul

Citeşte mai mult...

Muzeul ~Astra~ Sibiu