Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Suceava

Image Map
  • JUDEȚUL SUCEAVA

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

Contribuţie incompletă

Contribuţie momentan incompletă - în aşteptarea expedierii materialelor lipsă...

Citeşte mai mult...

Catedrala catolica din satul Baia

Catedrala catolică a fost construită începând cu anul 1410 din porunca voievodului Alexandru cel Bun pentru soţia sa Margareta, care era de neam polonez şi de religie catolică. Fiind cea mai mare construcţie din Moldova de atunci impresionantele-i ruine se văd şi astăzi. Aflată chiar în centrul comunei, pe drumul ce duce către satul Sasca Mică, catedrala are hramul Sfintei Fecioare Maria şi constituie lăcaş de relaxare şi de explorare pentru toţi locuitorii, în special pentru elevii interesaţi de vestigiile istorice.

Citeşte mai mult...

Mănăstirea Humor

Biserica mănăstirii Humor se numără, alături de bisericile de la Voroneț, Moldovița, Sucevița și Arbore, printre cele cinci ctitorii împodobite atât la interior, cât și la exterior cu fresce bizantine, care le fac unice în lumea ortodoxă. Biserica s-a menținut cu îndeletnicirile parohiale până la 1 august 1991 când și-a recăpătat statutul de mănăstire, obștea fiind alcătuită din maici. Se află în lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericilor pictate din Nordul Moldovei.

Citeşte mai mult...

Muzeul Ciprian Porumpescu

Complexul muzeal se constituie din trei componente: Casa Memorială, Muzeul Memorial şi cripta familială din cimitirul satului. Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu, inaugurat în anul 1971, este organizat într-o clădire impozantă nu numai prin vechime (datează de la începutul secolului al XIX) -lea), ci şi prin coordonatele neoclasice ale stilului arhitectonic. Cripta Familială cuprinde mormintele lui Ciprian şi Iraclie Porumbescu, ale celorlalți membri ai familiei, toate străjuite de ramurile ocrotitoare ale unui tei descins parcă aici din codrul liricii eminesciene.

Citeşte mai mult...

Manastirea Sfantul Ioan Iacob din Pojorata

Manastirea Sfantul Ioan Iacob din Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor se afla intr-o zona pitoreasca la altitudinea de 1100 m pe versantul Obcina Floreasca din Pojorata . Biserica este facuta din lemn , iar in interior se pot observa candelabrele din coarne de cerb.

Citeşte mai mult...

MĂNĂSTIREA SUCEVIȚA

Manastirea Sucevita, cu hramul Invierea Domnului, a fost construita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila. Traditia aseaza pe valea raului Sucevita, intre dealuri, o biserica din lemn si o schivnicie de pe la inceputul veacului al XVI-lea.

Citeşte mai mult...

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"

Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” este situată în centrul comunei și a fost construită în anul 1801 de către boierul Iordache Balș. Este considerată o oază de verdeață, liniște și spiritualitate, iar părintele paroh Vasile Ioniță este o gazdă primitoare ce întâmpină turiștii cu multe cuvinte de învățătură în ,,dulcele grai moldovenesc”.

Citeşte mai mult...

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI - cetate ridicată de domnitorul Petru I Mușat (1375 - 1391) la marginea de est a orașului Suceava, de unde se poate vedea întreaga vale a râului Suceava. În 1388, Petru a mutat capitala de la Siret la Suceava. Cetatea a fost fortificată de Ștefan cel Mare. A rezistat la asediile lui Mahomed al II-lea (1476) și ale lui Ioan Albert (1497). A fost distrusă de domnitorul Dumitrașco Cantacuzino în 1675, la ordinul otomanilor. A fost restaurată între anii 1970-1980 și 2013-2014.

Citeşte mai mult...

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (Mihai Eminescu).
Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava, în nordul Moldovei. Mănăstirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Lăcașul deține un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.

Citeşte mai mult...

Bisericii de lemn „Sfântul Nicolae” (Biserica-muzeu „Ion Creangă”) Broşteni

„...satul Broșteni fiind împrăștiat, mai ca toate satele de munte, nu se rușina lupul și ursul a se arăta ziua-miaza mare prin el. O casă ici sub tihăraia asta, alta dincolo de Bistriță sub altă tihăraie; mă rog, unde i-a venit omului îndemână să și-o facă”. Astfel descria Ion Creangă locul în care a învățat pentru o perioada de timp. Anii au trecut de-a valma, Broșteniul a devenit oraș și totuși amintirea marelui povestitor este încă vie datorită Bisericii de lemn „Sfântul Nicolae”, cunoscută și ca Biserica-muzeu „Ion Creangă”. Aceasta zilnic își așteaptă vizitatorii pentru a călca pe urmele lui Nică!

Citeşte mai mult...

Biserica „Sfinții Mari Mucenici Mercurie și Ecaterina” Rădășeni

Biserica Sf. M. Mercurie şi Ecaterina, denumită şi Biserica veche se află în mijlocul satului Rădășeni, nu departe de orașul Fălticeni. Datează de la anul 1611, ctitorii săi fiind domnitorul Ştefan Tomşa şi domniţa Elena. Construcția este din lemn și a fost pictată în interior de trei fraţi călugări în 1876. Prima restaurare a bisericii a fost realizată în 1936.

Citeşte mai mult...

Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Mănăstirea ''Sfântul Ioan cel Nou" este o mănăstire ortodoxă din România care a fost inclusă pe Lista Monumentelor istorice din Suceava fiind atracţia a 5 obiective turistice. Mai este numită şi reşedinţa episcopilor Sucevei şi Rădăuţilor datorită trăirilor duhovniceşti ale călugărilor şi ale mirenilor. O comoară a Bucovinei şi ocrotitoare a sa prin prezenţa moaştelor făcătoare de minuni a Sf. Mc. Ioan, căruia îi poartă şi numele, dându-i acestui loc un surplus duhovnicesc fiecărui credincios trăitor în dragostea lui Dumnezeu.

Citeşte mai mult...