Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Teleorman

Image Map
  • JUDEȚUL TELEORMAN

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

PALATUL BRANCOVENESC DE LA MOGOSOAIA

Principala clădire a complexului de la Mogoşoaia este Palatul construit de Constantin Brâncoveanu...

Citeşte mai mult...

Biserica Adormirea Maicii Domnului,Parohia Balaci

Monument istoric (TR-II-m-A-14267), ctitorie a familiei boierilor Bălăceanu,impresionează prin frumusețea simplă, dar maiestuoasă a bisericilor valahe de secol XVII.Urmele timpului evidente pe ziduri,în exterior și în interior,îi dau un farmec aparte,o srălucire specifică acelor monumente atinse de umbra veacurilor.

Citeşte mai mult...

Biserica Sfântul Dumitru - Parohia Coșoteni

Monument istoric (Cod monument Istoric: TR-II-m-A-14317) și de arhitectură, Biserica Sfântul Dumitru a Mănăstirii Coșoteni,este unul dintre cele mai vechi și frumoase monumente din județul Teleorman.Ctitorită de Matei Basarab,biserica păstreaza încă pictura originală la fel ca si icoanele originale de pe catapeteasma de zid.

Citeşte mai mult...

Monumentul Eroilor din Roșiorii de Vede

Monument închinat eroilor roșioreni din Primul Război Mondial,ridicat prin subscripție publică.Construcția a fost inaugurată în anul 1928 în prezența M.S. Regina Maria și a A.S.R. Principesa Ileana.

Citeşte mai mult...

MONUMENTUL INDEPENDENȚEI

Monument, realizat în anul 1985, are o formă de semicerc, pe al cărui soclu, în partea centrală se înfățișează un grup statuar compus din trei soldați din cele trei arme: dorobanți, marină și grăniceri. În dreapta și în stânga grupului statuar se situează un soclu cu basoreliefuri din bronz care reprezintă victoria armatei române la Plevna, scene în care sunt reprezentați eroi răniți și îngrijiți de către medicul general Carol Davila și trecerea armatei romane peste Dunăre.

Citeşte mai mult...

Biserica Adormirea Maicii Domnului,Parohia Balaci

Secțiunea III
Desen

Citeşte mai mult...