Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Vâlcea

Image Map
  • JUDEȚUL VALCEA

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

Schitul Pahomie

Biserica este construită sub surplomba unui perete uriaș de stancă ce o acoperă în proporție de 70%.
Ea este în formă de navă și are numai altar și naos. Pridvorul deschis este susținut de șase coloane de zid. Are două ferestre mici în naos, pe zidul din dreapta. Catapeteasma este din zid, fațadele exterioare sunt simple, văruite în alb, iar acoperișul este din tablă.

Citeşte mai mult...

Manastirea Govora

Manastirea Govora este una dintre cele mai vechi manastiri din Țara Romaneasca,.inchinata Maicii Domnului.Are o pictura lucrata in fresca, in renumitul stil brancovenesc, realizata intre anii 1711-1712, de zugravii care au aparținut Școlii de la Hurez, Aici se afla Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, care dateaza din anul 1530,icoana zugravita dupa modelul numit "Hodighitria", adica "Indrumatoarea", ce se presupune a fi una dintre primele icoane zugravite intr-un atelier local. Aceasta reprezentare a Maicii Domnului este cel mai frecvent tip iconografic bizantin. Datorita instalarii aici a tiparniței daruita de Sfantul Petru Movila de la Kiev, Manastirea Govora a contribuit efectiv la promovarea culturii neamului romanesc, fapt pentru care avea sa se inscrie pentru totdeauna intre manastirile de cultura din țara.

Citeşte mai mult...

Cetatea Poienari

Secțiunea IV
De-a lungul vremii, fortificaţia din Cheile Argeşului a mai fost consemnată şi sub denumirile de „Cetatea lui Ţepeş Vodă" sau „Cetatea lui Negru Vodă". Cea dintâi denumire îşi are desigur originea în tradiţia istorică a cărei primă menţiune scrisă se regăseşte în Letopiseţul cantacuzinesc, unde se precizează: „Vlad vodă Ţepeş.

Citeşte mai mult...

Pietrele care cresc - Muzeul Trovantilor

Secțiunea I
Dragostea de frumusețe este Gust. Crearea de frumusețe este Artă – Ralph Waldo Emerson

Citeşte mai mult...