Descoperă monumente românești
Autentificare

Autentificare utilizator

Autentificarea pe site-ul Concursului Național ”Descoperă Monumente Românești” -- momentan indisponibil

Autentificare Creare cont Închidere

Atracții turistice în județul Vrancea

Image Map
  • JUDEȚUL VRANCEA

    Din acest județ sunt încărcate în site un număr de monumente.

BISERICA VALEA NEAGRĂ

Manastirea Valea Neagra se afla in satul omonim, comuna Nistoresti, judetul Vrancea, fiind o manastire cu obste de maici...

Citeşte mai mult...

Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia

Denumit în multe scrieri “Oraşul de pe Milcov”, municipiul Focşani, reşedinţa judeţului Vrancea de astăzi, a intrat in conştiinţa romanilor drept „Oraşul Unirii”...

Citeşte mai mult...

Biserica Sfantul Ierarh Nicolae

Parohia Nistoresti, asezare veche cu radacinile pana la legendara Tudora Vrancioaia, isi trage numele de la intemeitorul ei Nistor...

Citeşte mai mult...

Biserica de lemn Sf. Voievozi

Monumentul impresioneaza prin insusirile arhitectonice decorative, prin eleganta sobra si bunul gust de care au dat dovada mesterii si ctitorii acestuia...

Citeşte mai mult...

Manastirea Mera

Nicicând în istoria unui popor nu i-a fost dat ca un râu atât de mic să despartă fraţii aceluiaşi părinte, poporul român. În ciuda acestei separări au existat semne şi dovezi ale apartenenţei la aceiaşi credinţă, limbă şi istorie. Unul dintre simbolurile românismului este şi mânăstirea Mera, singura ctitorie a familiei Cantemir.

Citeşte mai mult...

Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia Focsani

Existenta Ateneului Popular din Focsani, este legata de personalitatea maiorului Gh.Pastia, ctitorul teatrului din orasul de pe Milcov. La 29 mai 1927 a avut loc depunerea pietrei fundamentale la Ateneul Popular în prezenta ministrului de interne O.Goga , a lui V.Goldis, Petru Groza si altor senatori, deputati, prefecti si primari. Construit în stilul românesc al arhitectilor Ion Mincu, Petre Antonescu, S.Vasilescu, Frederich Hamel, receptia Ateneului Popular a avut loc în anul 1945.

Citeşte mai mult...

Biserica din lemn "Sf. Nicolae" sat Prisaca, com Valea Sării, jud Vrancea

Biserica de lemn "Sfantul Nicolae" din Prisaca a fost ctitorita in secolul al XVIII-lea folosindu-se o tehnica constructivă veche. Biserica s-a ridicat pe o temelie facuta din bolovani de rau, fiind inaltata din barne din lemn de stejar. Intreg edificiu a fost pardosit cu scanduri de lemn folosidu-se cioplitura si crestatura in realizarea unor ornamente geometrice, acoperisul fiind realizat din sarpanta de lemn cu invelitoare de sindrila. In interior, inca se mai pastreaza doua fragmente din vechea catapeteasma pictata in anul 1820 si donate de catre "Tetorii bisericii acesteia, Gheorghe Enoiu".

Citeşte mai mult...

Mausoleul de la Mărășești

Mausoleul a fost ridicat pe locul in care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri si 21.000 de soldați români.

Citeşte mai mult...

Mausoleul de la Mărășești

Secțiunea I
Mausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români.

Citeşte mai mult...

Casa Memorială „Moș Ion Roată”

Secțiunea III
Desen
Casa Memorială „Moș Ion Roată” este un muzeu județean din Câmpuri. Casa memorială a fost inaugurată la 24 ianuarie 1959, cu prilejul Centenarului Unirii Principatelor Române, în casa în care a locuit Ion Roată (1806 - 1882) din cătunul Gura Văii și strămutată la șoseaua ce leagă orașul Panciu de Soveja.

Citeşte mai mult...